• SwimCognition Shop
Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

TÄVLING DAM

Är du en tävlingsinriktad simmare som ständigt strävar efter att nå nya resultat? Är du dedikerad till att pressa gränserna och överträffa dig själv vid träning och tävling? Då är en tävlingsbaddräkt ett självklart val för dig. Vårt sortiment av tävlingsbaddräkter från världsledande märken som Arena och Zaosu är utformade för att hjälpa dig att uppnå dina mål och ta dig till nästa nivå. Ta din simning till nästa nivå med en tävlingsbaddräkt

Genom att investera i en högpresterande tävlingsbaddräkt kan du dra nytta av avancerad teknik och material som är speciellt utformade för att maximera din hastighet, smidighet och effektivitet i vattnet. Med minskat vattenmotstånd och ökad kroppsposition kommer du att kunna simma snabbare och mer effektivt än någonsin tidigare.

Men en tävlingsbaddräkt erbjuder mer än bara hastighet. Dess innovativa design och skräddarsydda passform ger dig också en känsla av komfort och självförtroende när du tävlar. Med varje simtag kommer du att känna stöd och framåtdrivning, redo att nå din fulla potential.

Vad är skillnaden mellan tävlingsbaddräkt och baddräkt för träning?

Tävlingsbaddräkter är tillverkade av avancerade material och har en strömlinjeformad design som är utformad för att minimera vattenmotståndet och maximera hastigheten i vattnet, vilket ger en konkurrensfördel för ambitiösa simmare.

Varför är det viktigt att ha en tävlingsbaddräkt? Tävlingsbaddräkter är speciellt utformade för att optimera simmarens prestanda genom att minska vattenmotståndet och förbättra simningens effektivitet. Det är särskilt betydelsefullt i tävlingssammanhang där varje millisekund kan vara avgörande för att nå resultat.

Fördelarna med en tävlingsbaddräkt är många. Förutom att öka hastigheten i vattnet, ger de också en bättre kroppsförankring och stabilitet under loppet. Dessutom är tävlingsbaddräkter designade för att ge en optimal passform och komfort, vilket hjälper simmaren att fokusera helt på prestationen.

Den största skillnaden mellan en tävlingsbaddräkt och en baddräkt för träning ligger i konstruktion och material. Genom att vara mer hydrodynamisk förhindrar en tävlingsbaddräkt vattnet från att absorberas, vilket ger mindre motstånd i vattnet. Tillverkad av ett speciellt material som ger ökad elasticitet och komfort, ser den också till att du som simmare har en optimal rörelsefrihet under loppet. Dessutom är det nödvändigt att en tävlingsbaddräkt har en tightare passform än vanliga baddräkter för att minimera avståndet mellan kropp och tyg, vilket minskar vattenmotstånd och ökar hastigheten. Baddräkter för träning vanligtvis mer inriktade på hållbarhet och komfort under längre simpass.

Utforska vårt sortiment av tävlingsbaddräkter och ge dig själv den konkurrensfördel du förtjänar i simbassängen. Med kvalitativa produkter testade av simmare i världselit från märken som Arena och Zaosu kan du nå dina mål och ta din simning till nya nivåer.

Öppen eller stängd rygg på din tävlingsbaddräkt?

När du väljer en tävlingsbaddräkt är ryggdesignen en viktig faktor att överväga, och det finns olika alternativ att välja mellan, såsom open back och closed back. En open back-dräkt har en öppen rygg, vilket ger ökad rörelsefrihet och flexibilitet i axlarna, perfekt för distanssimning och långa lopp. Å andra sidan har en closed back-dräkt en mer täckt rygg, vilket ger extra stöd och kompression runt ryggraden, perfekt för sprintdistanser och snabbare lopp där muskelstöd är avgörande.

Utöver dessa finns det även andra ryggdesigner, som crossback och racerback, var och en med sina egna unika fördelar. Crossback ger en jämn fördelning av trycket över axlarna och passar bra för simmare som söker extra komfort. Racerback ger maximal rörelsefrihet och är idealisk för simmare som vill minimera vattenmotståndet.

När du väljer ryggdesign på din tävlingsbaddräkt är det viktigt att tänka på din egen simstil, distans och personliga preferenser. Prova olika alternativ för att hitta den ryggdesign som passar dig bäst och som hjälper dig att nå dina mål i vattnet.