• SwimCognition Shop
Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Simglasögon

Här hittar du de perfekta simglasögonen för dina behov! Vi förstår vikten av att ha bekväma och funktionella glasögon i vattnet. Vårt sortiment är noggrant utvalt för att hjälpa dig hitta rätt par enkelt, inklusive simglasögon med styrka för optimal syn. Oavsett om du simmar i bassängen, öppet vatten eller deltar i triathlon, har vi simglasögon som passar dig. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver vägledning. Vi är här för att hjälpa dig hitta de bästa simglasögonen för din simning.

 

  

Simglasögon - Förbättra din upplevelse och skydda dina ögon!

När du ger dig ut i vattnet för att simma, oavsett om det är i en bassäng eller öppet vatten, är rätt utrustning avgörande. Bland de viktigaste tillbehören för en simmare finns simglasögon, och deras betydelse kan inte överdrivas. Simglasögon skyddar inte bara dina ögon från vattnets klor och eventuella föroreningar utan ger dig också klar sikt under hela din simning. Detta är särskilt viktigt när du tränar eller tävlar, då varje sekund och varje meter räknas.

När det kommer till simglasögon finns det ett brett utbud att välja mellan, med en mängd olika funktioner och egenskaper. Det är viktigt att hitta rätt par som passar dina specifika behov och preferenser. För de som behöver korrigera sin syn erbjuder vi simglasögon med styrka som den perfekta lösningen, vilket säkerställer att du har en klar och skarp sikt under din simning. Dessutom finns det olika typer av glas, som antifog-glas som förhindrar imma och polariserade glas som minskar reflektioner från vattnet, vilket kan vara särskilt användbart när du simmar utomhus. Så oavsett om du är en tävlingsinriktad simmare eller njuter av avkopplande simturer finns det rätt par simglasögon för dig. Hitta dem som passar dina behov bäst och förbättra din simupplevelse.

Så nästa gång du ger dig ut i vattnet, se till att du har dina simglasögon med dig. De kommer inte bara att förbättra din simupplevelse utan också skydda dina ögon och hjälpa dig att nå dina mål.

Ta hand om dina simglasögon för maximerad livslängd!

Simglasögon är en viktig del av din simutrustning, och att ta hand om dem på rätt sätt kan förlänga livslängd och hålla dem i gott skick för många simpass framöver. Här är några tips för att underhålla dina simglasögon och säkerställa att de fortsätter att ge dig optimal upplevelse i bassängen.

Rengöring och skötsel

För att hålla dina simglasögon rena och fria från smuts och bakterier är regelbunden rengöring avgörande. Använd en mild tvål och varmt vatten för att skölja av dem efter varje simpass. Undvik att använda för varmt vatten eller starka kemikalier, eftersom dessa kan skada materialet och beläggningen på glasen.

Förvaring

Förvara dina simglasögon på en torr plats och undvik att lämna dem i direkt solljus eller i en varm och fuktig miljö, eftersom detta kan påverka gummit och andra delar av glasögonen negativt. Ett skyddande fodral kan också hjälpa till att förhindra repor och skador när de inte används. Bra fodral till dina simglasögon hittar du här hos oss med bl.a. vårt svarta fodral med silverlogga från Zaosu. 

Undvik att gnugga eller skrapa

För att undvika att repa glasen på dina simglasögon bör du undvika att gnugga dem med fingrarna eller använda skarpa föremål för att rengöra dem. Istället, skölj dem noggrant i vatten om de blir smutsiga och torka försiktigt av dem med en mjuk trasa eller en linsduk.

Kontrollera passformen regelbundet

Kontrollera regelbundet att passformen på dina simglasögon är korrekt för att undvika läckage och för att säkerställa att de sitter bekvämt under simningen. Om du märker några tecken på slitage eller att gummit börjar försämras, överväg att ersätta dem för att undvika problem i bassängen.

Undvik att utsätta dem för kemikalier

Simbassänger kan innehålla kemikalier som klor som kan vara skadliga för dina simglasögon på lång sikt. Skölj av dem noggrant efter varje simpass för att ta bort eventuella kemikalier och förlänga deras livslängd.

Genom att följa dessa enkla tips för skötsel och underhåll kan du njuta av dina simglasögon under lång tid och få ut det bästa av din simupplevelse varje gång. Kom ihåg att regelbunden vård är nyckeln till långvarig komfort i bassängen.